Utbildning

_MG_4394 copy

RICVIDA AB erbjuder skräddarsydda utbildningar inom verksamhetsutveckling, kommunikation och ledarskap. Oavsett om ni enbart vill få en introduktion eller skapa fördjupad kunskap inom respektive område kan vi anpassa utbildningen efter ert behov.

Här kan ni läsa några exempel på kurser vi erbjuder:

  • Vad är Lean?

Kurser för företag som vill veta mer om Lean eller precis har börjat lära sig om Lean. Vi går igenom de olika verktygen samt koncept om Lean och andra verksamhetsutvecklingsmetoder på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

  • Implementering av Lean

Här för vi en djupare diskussion inom ämnet förbättringsarbete och Lean. Vi pratar om att stabilisera processen, ordentlig målsättning organisationen och för varje individ samt mycket annat nyttigt för att genomföra en lyckad förbättring.

  • Leanspel (workshop)

Vi anordnar spel där man får möjlighet att lära sig begreppen om Lean och tillsammans hittar vi lösningar för att öka produktivitet, effektivisering och minska förluster. Antal deltagare: 7-10 personer. Vi har möjlighet att utbilda flera grupper åt gången.

  • Ordning och reda, 5S

5S är ett utav de viktigaste verktygen inom Lean och står för Sortera, Strukturera, Städa, Standardisera och Säkerställa. Vi diskuterar innebörden av 5S och hur företaget skapar en trevligare arbetsmiljö och ett bättre intryck gentemot sina kunder.

  • Kommunikation

Kursen fokuserar på hur den interna och externa kommunikationen kan utformas för att inkludera alla att förstå ert budskap. En del av utbildningen är interkulturell kommunikation och syftar till att skapa förståelse att kommunikationen mellan olika kulturer oftast är annorlunda.

  • Ledarskap

Utbildningen innehåller bland annat hur en ledare ska agera, hur den ska hantera förändringar, förbättringar och kunna förvalta dessa så att företaget förblir konkurrenskraftigt. Vi pratar exempelvis om gruppdynamik, kommunikation, personlig utveckling och hur en chef ska agera som förebild och låta sina och företagets värderingar återspeglas i ledarskapet.

  • Organisatorisk arbetsmiljö

Brister i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön orsakar ohälsa hos många arbetstagare. Utbildningen hjälper er att prioritera rätt och hantera förändringar ni kan genomföra för att skapa en bättre arbetsmiljö åt era anställda. Med en friskare personal kan ni skapa en bättre arbetsplats och effektivare arbete.

Ricvida 2016