Äntligen måndag!

_MG_6167

Publicerad i Värmlands Folkblads Näringslivsbilaga Juni 2016.

”Jag hatar folk som säger äntligen fredag” sade Peter Stordalen i en intervju i DN år 2011 när han menade att fredagar kändes lite sorgliga för att allt tar slut. När jag läste det då höll jag med. Dock har många tankar cirkulerat inom mig sedan dess. Varför är vi så besatta av att ta helgen? Gillar vi inte vad vi jobbar med? Kan man älska sitt jobb och ändå längta tills fredag? Det tycker jag absolut!

Problemet tycker jag är när man skiljer jobblivet från det privata livet som om det vore två olika världar. Det betyder att man har ett jobb men dessutom, ett liv. Ibland märker jag också att alldeles för många människor letar efter sin livskallelse utanför arbetet. Vem har inte hört ”Man har ju faktiskt ett liv också” när man vill klaga på att jobbet tar mycket tid. Jag tycker att man har ju ett enda liv, inte två eller tre; man har enbart ett liv men man spelar olika roller i det. Man är faktiskt mamma eller pappa, idéell fotsbollstränare, vän, egen individ men framförallt även en kugg i ett företag.

Jag tror starkt på lojalitet och passion för jobbet. För att nå dessa saker måste man känna tillhörighet. Idag pratas mycket om att hitta balans mellan arbetet och det privata livet. Men jag tycker att det räcker om man pratar om balans. Varför måste vi särskilja begreppen när vi egentligen lever i en tid där man har stora möljligheter att välja sin egen väg? Jag menar att även om det är ett företag som anordnar förutsättningarna och det är upp till arbetsgivaren att vara en attraktivt och socialt hållbar arbetsplats , så har individen makten att välja jobb eller åtminstone bidra för att ha en bra arbetsmiljö. Man spenderar så många timmar i sitt arbete så det kan vara tråkigt att inte satsa helhjärtat. Det är just på jobbet där man borde känna sig behövd och viktig, med möjlighet för att lära sig nya saker, utvecklas och förverkliga sig själv.

För några år sedan skapades ett ledningsverktyg med namn Balansa i Värmland, som handlar om livskvalitet i arbetslivet. Att företag tar ansvar för att medarbetare kan balansera de olika delarna i livet är fantastiskt men man ska inte glömma att individen måste först och främst, prestera för den anställning man har fått.

Att nå balans är aktuellt. Det finns hur många metoder som helst för att hantera och förebygga stress samt för att lära sig att organisera. Jag vill dock trycka på vikten att se livet som en helhet och ta ansvar för varje aspekt i sitt liv vare sig det är hemma eller på jobbet. Forskningen visar att en av de viktigaste sätt att skapa motivation är att kunna sätta mål. Precis som vi planerar och njuter av famljen och fritiden så bör vi göra det med jobbet. Känner man en stor tllhörighet till sin arbetsplats strävar man för att göra den till numer ett. Det är dags att vi ger gärnet för företaget utan att glömma att ge gärnet för andra aspekter i våra liv också. Då tycker jag att man kan säga ”Nu har jag gjort min del för denna dag, för mitt jobb, för kunden och för mig själv så nu tar jag hand om min familj och min fritid. Äntligen fredag!

Vad bra vi har det i Sverige där vi kan prata om att balansera livet. Det är tur att vi kan kombinera jobb med familj och fritid. Då kan man satsa rejält på livet och vara effektivare oavsett vilken plan man pratar om. Ska vi vara konkurentkraftiga så måste vi vara i balans. Och tänk vilken skön känsla när vi även kan säga ”Äntligen måndag!”.

Patricia Edvardsson/ Ricvida AB