Om att frigöra tid

_MG_6172

Publicerad i Värmlands Folkblads Näringslivsbilaga April 2016.

Det är inget nytt att organisationer i Sverige behöver bli effektivare för att konkurrera. Det är inte heller nytt att företag arbetar hårt för att minska kostnaderna. Även om det är viktigt att ta ner dem, ska man inte enbart fokusera på det utan att man ska låta medarbetarna hitta lösningar för utveckling.

Överallt jag går hör jag att det inte finns tid. Vi lever i ett stressladdat samhälle. Detta i sig är en bra anledning för att frigöra tid, tycker jag. Men varför ska jag ha ledig tid på jobbet? Och om jag lyckas frigöra tid på mitt arbete, kommer jag att ställa mig i riskzonen för att förlora mitt jobb? Blir jag plötsligt inte behövd?

Det jag har lärt mig är att man behöver tid för att reflektera och bli kreativ. Det är ett bra sätt att som medarbetare, kunna bidra i företagets förbättringsarbete. Idag räknar vi allt vi måste göra och när vi sätter arbetsuppgifterna i relation med tiden vi har för att klara dem så hamnar vi i stressläget. Hinner jag då tänka vad det bästa sättet för att underlätta dagen för mig är? Vet jag vad jag bör prioritera? Arbetar jag med det som adderar värde till teamet, företaget och på så sätt till kunden?

De flesta vet att det finns metoder, till exempel inom LEAN, för att kunna effektivisera men många i ledningsbeffatningar pratar om att det bara fungerar i teorin. Jag har även hört att det är ”trendigt” och att när ledningen blir trött på det så hittar de på nya saker. Jag har också lyssnat på medarbetare som blir rädda att alla andningspauser ska bort. Men det handlar inte om det.

Det jag förespråkar för att enkelt skaffa tid, är att man ska synliggöra allt som görs fel, alla förluster och allt som inte adderar värde. Sedan ska man ta bort det. Otvivelaktigt är mycket inte gjort på dagen, men med ständiga och strukturerade sätt kan medarbetare hjälpa varandra. Om man lyckas arbeta med sina arbetsuppgifter och ändå ha flera timmar i veckan för att fortsätta tänka, är jag säker på att man gör sakerna ytterligare bättre. Och detta är receptet till ständiga förbättringar. Dessutom vinner företag på att tillåta medarbetare ha tid för reflektion. Medarbetarna lyfter blicken, känner att deras arbete spelar roll och man blir mer lojal. Det är ett enkelt sätt att t.ex. minska sjukskrivningar. Detta diskuterade Farida Rasulzada, doktor i psykologi och lektor vid Lunds universitet, när hon besökte Värmland i höstas. Hennes forskning visar att företag som låter medarbetarna vara kreativa ökar omsättningen samt får medarbetarna att må bättre och känna sig mindre stressad.

Företaget 3M tillät redan 1948 sina anställda lägga 15% av sin betalda tid på egna idéer genom sitt internt ”15 percent”-program. Ett resultat av det är de kända och revolutionerande post-it lapparna. 3M jobbar än idag med sitt program och många av deras över 22 000 patent kan härledas ifrån denna ”lediga” tid. Ett annat lyckad case är Google som föreslår att deras ingenjörer lägger 20% av sin tid på projekt som ligger nära deras intresse. Deras uppfattning är att människor jobbar mer effektivt när de är passionerade över någonting och resultatet har varit Gmail, bland annat.

Dessa är stora företag, och många vill inte jämföras med dem. Men vi får komma ihåg att dessa företag startades från ingenting och kanske är det just den här inställningen som gör att de är världsledande idag. Så jag ställer en fråga till alla värmländska företag: har ni råd att inte frigöra tid?

Patricia Edvardsson/ Ricvida AB